Export Credit Specialist

Kom jij ons team versterken? 
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op de afdeling Atradius Dutch State Business (ADSB) is een vacature ontstaan voor een Export Credit Specialist. Het betreft een allround financiële rol in een uitdagende internationale context.  

Over Atradius Dutch State Business 
ADSB, onderdeel van de Atradius groep, zorgt voor ondersteuning aan Nederlandse exporteurs en hun klanten en banken op het gebied van exportfinanciering. Hiertoe bieden wij namens de Nederlandse staat verzekerings- en garantieproducten aan voor het afdekken van het betalingsrisico bij het zakendoen in het buitenland. Het gaat hierbij meestal om transacties met een lange krediettermijn of uitvoeringsduur, waarbij de afnemer vaak gevestigd is in een opkomende markt. Ook bieden wij onze klanten oplossingen op het gebied van werkkapitaal en bankgaranties.  Onze klanten zijn Nederlandse leveranciers van kapitaalgoederen of diensten, aannemingsbedrijven en hun financiers.   

Het team SMEs & Business development is onder meer verantwoordelijk voor marketing activiteiten, het benaderen en helpen van (potentiële) klanten uit het segment Midden- en klein bedrijf (mkb), het beoordelen van aanvragen van deze klanten voor verzekerings- en garantieproducten en het beheren van lopende dekkingstoezeggingen en polissen. Wij hebben bijzondere aandacht voor innovatieve en groene bedrijven.  Het team bestaat op dit moment uit 22 collega’s. 

Dit ga je doen  
Als Export Credit Specialist ben je een professionele business partner en accountmanager voor een groep bestaande klanten van ADSB (internationaal werkende bedrijven) en behandel je op zelfstandige wijze verzekeringsaanvragen voor transacties / projecten van jouw klanten. Je adviseert je klanten en analyseert, structureert en beoordeelt hun transacties op financieel vlak wat leidt tot een afgewogen acceptatievoorstel. Er wordt binnen het team gewerkt met specialisaties, waarbij je kennis opbouwt over een sector of thema, en je richt je op het vergroten van onze klantenkring. Ook de relationele kant van het werk is belangrijk, je onderhoudt op regelmatige basis contacten met jouw klanten, legt aan nieuwe klanten uit wat wij voor ze kunnen betekenen en houdt de actuele ontwikkelingen binnen je specialisatie in de gaten. Je hebt veelvuldig contact met exporteurs, hun financiers en de Nederlandse staat.   

Exportfinanciering en exportkredietverzekering zijn dynamische producten, daarom wordt er ook verwacht dat je meedenkt en werkt aan productontwikkeling. Ook lever je een bijdrage aan actuele thema’s als vergroening en het bereiken van meer mkb-klanten.  

Hoe ziet dit er concreet uit? 

  • Je werkt samen met andere teamleden aan de naambekendheid van ADSB binnen het exporterend mkb.  
  • Je voert gesprekken met mkb-exporteurs en hun banken om te bekijken welke knelpunten zij ervaren bij het zaken doen met kopers in het buitenland.  
  • Je geeft uitleg over de verzekerings- en financieringsmogelijkheden die wij namens de Nederlandse staat kunnen bieden bij exporttransacties. 
  • Je bouwt kennis op over je specialisatie en onderhoudt een netwerk van exporteurs, banken, brancheverenigingen en andere relevante partijen. 
  • Je beoordeelt transacties en projecten (o.a. beoordeling van debiteuren, banken en exporteurs, cashflow analyses, contractstructuren etc.). 
  • Je denkt mee met en adviseert klanten over de best mogelijke financiering van projecten. 
  • Je schrijft adviezen voor deze transacties en projecten en verdedigt deze in het Kredietcomité en/of voor de Nederlandse staat. 
  • Je zorgt voor de verzekeringsdocumentatie. 

Herken jij je hierin?  
Je hebt WO werk- en denkniveau en een relevante financiële opleiding afgerond.  Werkervaring (1-3 jaar) bij een financiële instelling is een pre, maar niet noodzakelijk. Ook heb je affiniteit met financiële analyse. Je beschikt over cijfermatig inzicht, een sterk analytisch vermogen en een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels. Je bent klantgericht, proactief en kritisch en voelt je thuis in een internationale omgeving. 

Hier kun je op rekenen
Een leuke en uitdagende plek om te werken: internationaal, dynamisch, transparant en informeel. Bij Atradius mag je jezelf zijn. We vinden het belangrijk onze mensen een omgeving te bieden waarin ze persoonlijke groei kunnen realiseren. We hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: een marktconform salaris, 13e maand, variabele beloning en een goede pensioenregeling,

Gelijke kansen voor iedereen
Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen Atradius hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. Kandidaten die bijdragen aan die diversiteit worden dan ook van harte uitgenodigd te reageren.

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?
Dat kan via onderstaande button!

Apply
Share in your network Share on Facebook Share on LinkedIn Print Tip a friend
Number: 912
Title: Export Credit Specialist
Unit: DSBUS-Dutch State Business
Deadline:
Employment type: Full time
Position type: Permanent
Job experience level: Associate Level, Junior Level, Intermediate Level, Senior Level
Country: Netherlands, Amsterdam